Loading...

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:

- Burgonya    80dkg

- Tojás    1db

- Finomliszt    35dkg

- Só    1kk

- Víz    1,5dl

- Füstölt szalonna    125g

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Juhtúró    40dkg

- Tejföl    2dl

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és finomra lereszeljük. Hozzáadunk egy csipet sót, állni hagyjuk 10 percig, majd kinyomkodjuk a levét.

A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.

Enyhén sós, lobogó vízbe kiszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből egy decit tegyünk félre!

A szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, szűrőlapáttal kivesszük.

A visszamaradt zsírba beletesszük az apró kockára vágott hagymát, és megpirítjuk rajta.

Beletesszük a juhtúrót, a tejfölt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a félretett főzővizet, és összefőzzük.

Beletesszük a sztrapacskát, összeforgatjuk, majd tálalhatjuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk.