Loading...

Klasszikus hagymás rostélyos

Hozzávalók:

- Marha hátszín    40dkg

- Vöröshagyma    3közepes fej

- Mustár    3ek

- Olaj    4ek

- Finomliszt    3púpozott ek

- Bors    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Olaj    3dl

 

Elkészítés:

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket.

Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes hússzeletet.

Lefóliázva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára ott is hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon! (Itt illik elmondani, hogy a nevéhez híven szokták a marharostélyost, rostélyosból is készíteni. Csak azt tovább kell párolni, és több vele a macera, ezért használják elterjedettebb körben a hátszínt ehhez a recepthez!)

A húst sütése előtt a hagymákat megpucoljuk, és körülbelül fél centis szeletekre vágjuk, majd egyenként kinyomkodjuk a hagymakarikákat. Azután lisztbe forgatjuk őket, amit lerázunk róluk, és végül bő olajban ropogósra sütjük.

Abból az olajból, amiben a hagymát sütöttük, használunk a húsok sütéséhez. Mivel marhahúsról van szó, ezért oldalanként csak 4-4 percet süssük őket, mert nem szeretnénk ehetetlen keménységű húst tenni a tányérra!

Tálalásnál a sült krumplira tesszük a húsokat, és rájuk egy nagy kazal sült hagymát. Lehetőleg frissen, melegen tálaljuk!