Loading...

Rólunk

[elelmiszermentes_logo.jpg]

 

A Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület civil összefogást követően 2018-ban alakult meg. Az elmúlt 5 évben több mint 1.200 tonna élelmiszert juttatott el 30-nál is több karitatív partnerszervezete segítségével, 18.000 rászorulóhoz. Ebben az évben debreceni vállalkozók felajánlásai segítségével eddig 20.000 kg élelmiszert mentett meg.

 

Az Egyesület hidat képez a környezettudatos és szociálisan érzékeny élelmiszeripari termelők, kereskedők és a hátrányos helyzetű embereket segítő karitatív szervezetek között. Az Élelmiszermentő Egyesület sokkal hatékonyabban képes összehangolni az igényeket, és a felajánlásokat, hatékonyabbá tenni az elosztást, és tehermentesíteni mind az adományozót, mind a karitatív szervezeteket, hogy mindenki a fő tevékenységére tudjon koncentrálni. Rendelkezik a feladat elvégzéséhez szükséges infrastruktúrával, szakmai kompetenciával és humán erőforrással.

 

Munkánk során az összegyűjtött élelmiszerfelesleget a Pósa utcai elosztó raktárunkba szállítjuk. Itt az élelmiszereket minőségi ellenőrzés után szétosztjuk az együttműködő karitatív partnerszervezeteink között, melyek a saját telephelyeiken, illetve támogatottjaik lakókörnyezetében szétosztják a rászorulók között.
Jelenleg 31 karitatív szervezettel állunk kapcsolatban. Többek között napi szinten biztosítunk pékárut és zöldség-gyümölcsöt 7 debreceni Családok Átmeneti Otthonának, a Refomix utcai szolgálatának, a Nagycsaládosok Egyesületének és a Debreceni Karitatív Testület tagszervezeteinek.

 

Partnerszervezeteinken keresztül több ezer rászoruló család életét segítjük. 2018-ban több mint 18 ezer ember megélhetését segítettük élelmiszer adománnyal.