Loading...

Oktatás

Az idei tanévben folytatjuk a Debreceni Tankerületi Központtal és a NÉBIH Maradék nélkül munkacsoportjával a 2021-22-es tanévben megkezdett szemléletformáló iskolai programunkat, amelynek során a Tankerület iskoláiban a diákok rendhagyó órák keretében ismerkedhetnek meg az élelmiszerpazarlással, a probléma súlyosságával, és játékos formában tanulhatnak arról, hogyan csökkenthetik a saját háztartásukban a keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét.

A tavalyi 18 tankerületi és két egyházi iskola után a 2022/23-as tanévben eddig 14 újabb általános iskolába jutottunk el. Ezzel a Debreceni Tankerületi Központ minden általános iskolájában jártunk már, és több mint 3000 diák vehetett részt a rendhagyó órákon. 

Ezen kívül előadásokat, játékos vetélkedőket tartottunk nyári táborokban és pályaorientációs napon, valamint részt vettünk a Debreceni Egyetem Zöld Börzéjén is. 

Terveink szerint a szemléletformáló programunkat folytatjuk mind a Tankerületi, mind az Egyházi iskolákban, valamint civil kezdeményezéseken, fórumokon.