Loading...

Epres muffin

Hozzávalók:

- Vaj    12,5dkg

- Porcukor    17dkg

- Tojás    2db

- Liszt    28dkg

- Sütőpor    2tk

- Tej    2dl

- Eper    25dkg

- Vaníliakivonat    1tk

 

Elkészítés:

Az epres muffin elkészítéséhez a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk.

A lisztet keverő tálban átszitáljuk a sütőporral, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk.

Az előzőleg megmosott, szárazra törölt és feldarabolt epret óvatosan a tésztába keverjük.

A 12 mélyedéses muffinformát papírkapszlival kibéleljük. Elosztjuk benne a muffintésztát, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20 percig sütjük a süteményt, vagy amíg aranybarna lesz.