- Vaj 12,5dkg
- Porcukor 17dkg
- Tojás 2db
- Liszt 28dkg
- Sütőpor 2tk
- Tej 2dl
- Eper 25dkg
- Vaníliakivonat 1tk
Az epres muffin elkészítéséhez a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk.
A lisztet keverő tálban átszitáljuk a sütőporral, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk.
Az előzőleg megmosott, szárazra törölt és feldarabolt epret óvatosan a tésztába keverjük.
A 12 mélyedéses muffinformát papírkapszlival kibéleljük. Elosztjuk benne a muffintésztát, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20 percig sütjük a süteményt, vagy amíg aranybarna lesz.