Loading...

Toros káposzta

Hozzávalók:

- Sertéslapocka    75dkg

- Savanyú káposzta    35dkg

- Füstölt szalonna    6dkg

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    4gerezd

- Babérlevél    1db

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Piros paprika    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A húst és a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és felszeleteljük, a káposztát átmossuk és átvágjuk párszor.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk, ha ezzel elkészültünk hozzáadjuk a lapockát is.

Fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet is és addig főzzük amíg a hús megpuhul.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát is, és további 20 percig főzzük.