Loading...

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók:

- Sertéskaraj    30dkg

- Csiperkegomba    15dkg

- Füstölt szalonna    5dkg

- Tejföl    10dkg

- Liszt    1evőkanál

- Vöröshagyma    1közepes fej

- Fokhagyma    3gerezd

- Paradicsom    1db

- Paprika    1db

- Piros paprika    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Kömény    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A bakonyi sertésborda elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat és a gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.

A karajt felszeleteljük, majd megsózzuk, megborsozzuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a karaj mindkét oldalát megpirítjuk benne. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük és egy tányérra tesszük.

Ezután a gombát is megpirítjuk, majd ezt is egy egy tányérra szedjük.

A szalonnás zsírra rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomokat.

Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a sót, borsot, köményt és pirospaprikát, végül pedig a hússzeleteket, majd lefedve, puhára pároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.

Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk. Nokedlivel tálalva az igazi!