- Sertéskaraj 30dkg
- Csiperkegomba 15dkg
- Füstölt szalonna 5dkg
- Tejföl 10dkg
- Liszt 1evőkanál
- Vöröshagyma 1közepes fej
- Fokhagyma 3gerezd
- Paradicsom 1db
- Paprika 1db
- Piros paprika ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Kömény ízlés szerint
A bakonyi sertésborda elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat és a gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.
A karajt felszeleteljük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a karaj mindkét oldalát megpirítjuk benne. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük és egy tányérra tesszük.
Ezután a gombát is megpirítjuk, majd ezt is egy egy tányérra szedjük.
A szalonnás zsírra rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomokat.
Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a sót, borsot, köményt és pirospaprikát, végül pedig a hússzeleteket, majd lefedve, puhára pároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.
Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk. Nokedlivel tálalva az igazi!