Loading...

Rizibizi

Hozzávalók:

- Rizs    30dkg

- Olaj    ízlés szerint

- Só    ízlés szerint

- Fokhagyma    1gerezd

- Zöldborsó    10dkg

- Vaj    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Friss petrezselyem    1csokor

 

Elkészítés:

A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Óvatosan megkeverjük, sózzuk, majd lassú tűzön, lefedve puhára főzzük .

A zúzott fokhagymát és a zöldborsót egy kevés vajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A megpuhult borsót összekeverjük a rizzsel, majd apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk. Sült és rántott húsokhoz, rántott sajthoz tökéletes köret.