- Vöröshagyma 1fej
- Olaj 1ek
- Paradicsom 3db
- Nádcukor 2ek
- Só ízlés szerint
- Zellerlevél 1csokor
- Paradicsomlé 1l
- Darált csirkecomb 50dkg
- Tojás 1db
- Bors ízlés szerint
- Fokhagyma 1gerezd
- Őrölt paprika 1tk
- Zabpehely 1marék
- Paprika 4db
A töltött paprika elkészítéséhez először a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.
A paradicsomokat leforrázzuk, a héját lehúzzuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és együtt pároljuk.
Rászórjuk a nádcukort, kicsit karamellizáljuk, sózzuk, beletesszük a csokor zellerlevet és felöntjük a paradicsomlével.
A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával és a zabpehellyel, egy fél órára a hűtőbe tesszük.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltötjük vele a paprikákat és beletesszük a szószba.
Fedő alatt, alacsony lángon kb 60 percig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul, majd fedő nélkül 15 percig hagyjuk még, hogy a levéből elfőjjön.
A végén a papikákat kivesszük a szószból, és botmixerrel áttörjük a szószt, hogy sűrűbb legyen.