Loading...

Töltött paprika rántás nélkül

Hozzávalók:

- Vöröshagyma    1fej

- Olaj    1ek

- Paradicsom    3db

- Nádcukor    2ek

- Só    ízlés szerint

- Zellerlevél    1csokor

- Paradicsomlé    1l

- Darált csirkecomb    50dkg

- Tojás    1db

- Bors    ízlés szerint

- Fokhagyma    1gerezd

- Őrölt paprika    1tk

- Zabpehely    1marék

- Paprika    4db

 

Elkészítés:

A töltött paprika elkészítéséhez először a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.

A paradicsomokat leforrázzuk, a héját lehúzzuk, apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához és együtt pároljuk.

Rászórjuk a nádcukort, kicsit karamellizáljuk, sózzuk, beletesszük a csokor zellerlevet és felöntjük a paradicsomlével.

A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával és a zabpehellyel, egy fél órára a hűtőbe tesszük.

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltötjük vele a paprikákat és beletesszük a szószba.

Fedő alatt, alacsony lángon kb 60 percig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul, majd fedő nélkül 15 percig hagyjuk még, hogy a levéből elfőjjön.

A végén a papikákat kivesszük a szószból, és botmixerrel áttörjük a szószt, hogy sűrűbb legyen.