- Cukor 4evőkanál
- Liszt 50dkg
- Margarin 20dkg
- Tej 5dl
- Tojás 4db
- Vaníliás cukor 1csomag
- Sütőpor 1csomag
A gofri tészta elkészítéséhez egy nagyobb keverőtálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sütőport, az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük.
Ezt követően hozzáadjuk a tejet, a puha margarint, a cukrot, és lehetőség szerint robotgéppel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk. Ha csomómentesre kikevertük a gofritésztát, fél órán át a hűtőben pihentetjük.
A pihentetést követően a gofrisütőt felmelegítjük, majd az olajjal vékonyan kikenjük. Belekanalazunk egy adag tésztát, és szép barnára megsütjük. Folytatjuk a sütést, amíg tart a tésztából.
Az elkészült gofrit lekvárral, nutellával, porcukorral, olvasztott csokival kínáljuk.