Loading...

Habkönnyű túrőgombóc

Hozzávalók:

- Túró    0,5kg

- Tojás    3db

- Búzadara    70g

- Só    1csipet

- Szódabikarbóna    1késhegynyi

- Zsemlemorzsa    20dkg

- Napraforgó olaj    2ek

- Porcukor    5dkg

- Tejföl    1dl

 

Elkészítés:

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.

1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majdvizes kézzel gombócokat formálunk belőle.

Bő, forrásban lévővízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.

Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.