Loading...

Pirított gombás, tejszínes csirke

Hozzávalók:

- Gomba    500gramm

- Csirkemell    400gramm

- Főzőtejszín    300ml

- Vaj    30gramm

- Olaj    2evőkanál

- Vöröshagyma    1fej

- Fokhagyma    2gerezd

- Citromlé    1teáskanál

- Keményítő    2teáskanál

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel. 2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.

Rizzsel, vagy kenyérrel tunkolva is remek tápláló étel.