- Gomba 500gramm
- Csirkemell 400gramm
- Főzőtejszín 300ml
- Vaj 30gramm
- Olaj 2evőkanál
- Vöröshagyma 1fej
- Fokhagyma 2gerezd
- Citromlé 1teáskanál
- Keményítő 2teáskanál
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
A tejszínes csirke elkészítéséhez a gombát felszeleteljük vagy cikkekre vágjuk, és száraz serpenyőben magas hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, majd rádobjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemellet. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerkeverékkel. 2-3 percig pirítjuk, ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, lefedjük és 3-4 percig pároljuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, felöntjük a tejszínnel, visszatesszük bele a lepirított gombát, felforraljuk és egy kevés vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Ha besűrűsödött a ragu, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és meg is vagyunk.
Rizzsel, vagy kenyérrel tunkolva is remek tápláló étel.