Loading...

Vadas mártás sertéshússal

Hozzávalók:

- Sertéslapocka    70dkg

- Disznózsír    4ek

- sárgarépa    5db

- fehérrépa    5db

- Vöröshagyma    1db

- Babérlevél    7db

- Bors    1kvk

- Majoranna    1,5tk

- Ételízesítő    3tk

- Citromlé    1kk

- Só   

- Cukor    1tk

- Mustár    4tk

- Tejföl    330g

- Finomliszt    1ek

- Víz    5dl

- Tészta (ízlés szerint)    50dkg

 

Elkészítés:

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket - NYERSEN. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)

Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.

Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.

Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.

Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.

Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.

Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.

Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani. Én már készítettem nokedlivel is, mennyei volt úgy is. Attól is függ, mennyi időnk van.