- Őrölt paprika 2ek
- Sertéslapocka 50dkg
- Rizs 25dkg
- Vöröshagyma 1db
- Fokhagyma 1gerezd
- Paradicsom 1db
- Paprika 1db
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Disznózsír 1ek
Szaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a felaprított fokhagymát és egy csipet köményt.
A paradicsom héját eltávolítjuk, felkockázzuk, és a paprikával együtt a húshoz adjuk.
Fedővel lefedve készre főzzük, ha szükséges, kevés folyadékkal öntsük fel. Sózzuk, borsozzuk.
A rizs kevés olajon futtassuk meg, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve készre főzzük.
Ha a rizs elkészült, összekeverjük a hússal, és hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket.