Loading...

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

- Őrölt paprika    2ek

- Sertéslapocka    50dkg

- Rizs    25dkg

- Vöröshagyma    1db

- Fokhagyma    1gerezd

- Paradicsom    1db

- Paprika    1db

- Só    ízlés szerint

- Bors    ízlés szerint

- Disznózsír    1ek

 

Elkészítés:

Szaftos sertéspörköltet készítünk: a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük kevés zsiradékon, és hozzáadjuk a megtisztított, és felkockázott sertéshúst.

Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a felaprított fokhagymát és egy csipet köményt.

A paradicsom héját eltávolítjuk, felkockázzuk, és a paprikával együtt a húshoz adjuk.

Fedővel lefedve készre főzzük, ha szükséges, kevés folyadékkal öntsük fel. Sózzuk, borsozzuk.

A rizs kevés olajon futtassuk meg, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve készre főzzük.

Ha a rizs elkészült, összekeverjük a hússal, és hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket.