Loading...

Káposztás tészta

Hozzávalók:

- Olaj    5ek

- Káposzta    1kg

- Bors    2kk

- Cukor    2tk

- Fodros nagykocka tészta    50dkg

 

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.

Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.

Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.

A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.

Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.

Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)

Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.

Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.

A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.

Forrón tálaljuk.