- Olaj 5ek
- Káposzta 1kg
- Bors 2kk
- Cukor 2tk
- Fodros nagykocka tészta 50dkg
A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
Forrón tálaljuk.