Loading...

A Lidl a Campus Fest Market élelmiszer-feleslegével segít a rászorulókon

A debreceni önkormányzattal karöltve segít a Lidl a Campus Fesztiválon

Szerző: DEHIR.HU | info@dehir.hu

Debrecen - Az önkormányzat közreműködésével Debrecenben működik az "Élelmiszermentő város" program és ez a Campuson is megjelenik majd.

 

 

A Lidl Magyarország közleménye hangsúlyozza:  felelős gazdasági szereplőként fontosnak tartják, hogy a működésükből származó környezeti kockázatokat kezeljék, környezeti hatásait csökkentsék, védve ezáltal a természeti környezetet.

Intézkedéseik a klímavédelem mellett a felelős hulladékgazdálkodásra és az élelmiszer-hulladék megelőzésére is fókuszálnak. Az élelmiszerek kapcsán a cél az, hogy a lehető legkevesebb menjen kárba, az esetleg keletkező felesleg pedig hasznosításható legyen. A Lidl ezen törekvései érvényesülnek a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület kezdeményezéséhez való csatlakozással is, melynek keretében

a vállalat az idei Campus Fesztivál ideje alatt, az értékesítésre nem kerülő, de emberi fogyasztásra alkalmas zöldség-gyümölcs és pékáru termékeit karitatív célra ajánlja fel.

Az Élelmiszermentő Egyesület 2018 óta foglalkozik élelmiszermentéssel. A Debrecen önkormányzatával közösen elindított "Élelmiszermentő város" program keretében valamennyi élelmiszeripari szereplőnek lehetővé teszi, hogy a náluk keletkezett élelmiszerfelesleget jótékony célra fordíthassák.

„A Campus Fesztiválon idén először biztosítjuk a szolgáltatóknak, hogy a náluk keletkezett élelmiszerfelesleget összegyűjtjük és eljuttatjuk a rászorulóknak, így csökkentve a rendezvény környezeti hatásait. Örülünk, hogy a Lidl élt ezzel a lehetőséggel, s csatlakozva programunkhoz még több hátrányos helyzetű családnak tudunk segíteni” – mondta Szántó László, az egyesület elnöke.

Az élelmiszerfelesleg jótékony célú hasznosításán túl a diszkontlánc szelektív hulladékgyűjtés biztosításával is igyekszik hozzájárulni a fesztiválmegjelenésük környezeti hatásainak mérsékléséhez.

„Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a Lidl FesztMarketben válogassuk szelektíven a hulladékot – ami része a mindennapos bolti folyamatainknak – hanem a vásárlóinknak is biztosítsunk erre lehetőséget. Az elkülönítetten gyűjtött papír- és műanyaghulladékot elszállítjuk a fesztivál területéről és gondoskodunk az újrafeldolgozásra alkalmas anyagok újrahasznosításáról” – nyilatkozott Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.