Loading...

Hogyan működik

[hero1.jpeg]A város és a megye valamennyi élelmiszeripari szereplőjének biztosítjuk, hogy a tevékenységük során keletkező, emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerfelesleget karitatív célra fordíthatják. Önkénteseink és munkatársaink az élelmiszerbiztonsági szabályok maradéktalan betartása mellett, a hét minden napján összegyűjtik a felajánlott adományokat és a partner karitatív szervezeteink segítségével eljuttatjuk a rászorulókhoz.

Egy felhőszolgáltatáson keresztül és a komplex, vállalatirányitási rendszerünk segítségével – melyet a Digital Solution Kft térítésmentesen fejlesztett a részünkre - az adományozó könnyen felajánlhatja adományát, melyet munkatársaink érintésmentesen vesznek át. Az adományozó a felajánlástól a kiosztásig nyomon követheti az élelmiszer útját.

Adományáról adóigazolást kap, így a hulladékkezelés költségeinek megtakarítása mellett az adóalapját is csökkenteni tudja. Együttműködésünk segítségével jelentős munka és adminisztrációs időt takaríthat meg a selejtezési eljárás elmaradása miatt. Az erkölcsi elismerés, hogy másokon segített, anyagiakban nem mérhető.

A programhoz régiónk bármelyik élelmiszeripari szereplője kötelezettség nélkül csatlakozhat, akár egyszeri, eseti adomány adása esetén is.

Az élelmiszermentés fontosságát felismerve, ma már az élelmiszeripari pályázatok része az élelmiszerfelesleg karitatív célú hasznosítása.

A program az élelmiszerbiztonsági szabályok maradéktalan betartása mellett működik. Igyekszünk valamennyi felajánlott élelmiszert megmenteni és szétosztani.

 

Az adományozó a térítésmentesen felajánlott árukészletéről adóalap csökkentő adományigazolást kap, illetve megtakarítja a biológiai hulladék megsemmisítésének tetemes költségét.